Faldt lige over dette billede og synes det er sådan en skøn illustration, der virkelig viser symmetrien imellem de to organer – fantastisk farveillustreret.

Penis og klitoris

Da jeg i sin tid påbegyndte mit sexologstudie, anede jeg ikke at klitoris var udformet som vist på billedet, men præsenteres nu nærmest dagligt af billeder af organet; der er gået mode i klitoris hos rigtig mange, hvilket nok faktisk slet ikke er en dårlig ting, hverken for kvinderne eller for mændene.

Jeg lærte i mine år som Tantramassør, at klitoris var andet og mere end blot en lille knop lige over urinrøret. Jeg lærte også, at den havde en ”forhud” på samme måde som penis og at den voksede i forbindelse med seksuel lyst. Noget af det vidste jeg forinden, men jeg må også erkende, at mit primære mål med oralsex indtil da havde været et ønske om at bringe den kvinde jeg var sammen med til orgasme, for sådan skulle det jo være; det forventedes af mig.

Jeg begyndte pludseligt at ”se” klitoris som andet og mere end blot en ”vej til orgasmen”. Det gik op for mig, at der også skete noget i skedens sidevægge i forbindelse med ophidselse og at tryk lige indenfor skedeåbningen og tryk ude omkring skedeåbningen også medførte nydelse. Jeg undersøgte det ikke nærmere, men det begyndte langsomt at gå op for mig, at klitoris kunne være mere end hvad den umiddelbart gav sig ud for at være; et isbjerg, hvor kun det øverste ti procent var synlige.

I de første 12 uger af et fosters levetid er organerne ens for drenge og piger, og når der sker en kønsfordeling, skabes organerne af de samme celler, det samme væv, derfor er den synlige del af klitoris at regne for det der kaldes for glans hos manden, penishovedet. Antallet af nerveender er dog ikke de samme, for hvor der findes ca. 4000 i glans hos manden, er antallet det dobbelt i glans hos kvinden – og på et noget mindre areal, så følsomheden er uendelig meget større på spidsen af klitoris end den er på spidsen af mandens penishoved – et faktum som jeg tror at rigtig mange mænd ikke har den fjerneste anelse om.

8000 nerveender presset ind på et så lille areal giver fantastisk grobund for virkelig at mærke enhver berøring, men vil logisk nok også være forholdsvis nem af overstimulere, tænker jeg; i hvert fald behøver jeg blot at forestille mig en situation, hvor en kvinde, med meget små hurtige bevægelser, fører hånden frem og tilbage henover min glans i en insisterende ensartethed (og måske ligegyldighed) for at forstå, hvad mange kvinder med sikkerhed til stadighed oplever, når vi mænd i al vore uvidenhed kaster os over alle disse nerveender og (desperat?) forsøger at fører hende et eller andet sted hen, belært, som vi er, af den pornografiske skoles vej lige lukt ind i frygteligheden. En lærdom, hvor voldsomhed og en masse puffen og skubben er præsenteret, eller også husker vi rådet fra en episode af ”Friends”, hvor det blev anbefalet at skrive alfabetet med tungen – igen noget med at ”gøre en masse” og derved glemme blot at være tilstede, for det kan godt være at det skaber lidt alsidighed i den orale handling at slikke sig igennem alfabetet, men det er altså svært af være tilstede alt imens der skrives LMNOP i en eller anden obskur font på tværs af en kvindes klitoris – det kan ikke blive andet end et projekt, og derved noget der sker adskilt fra den kontakt jeg burde have med hende, imellem hvis ben jeg befinder mig?

Jeg glemmer det også ind imellem. Jeg glemmer også, at more ikke altid is more, men at netop less is more faktisk oftest giver rigtig god mening; at blot det at lægge tungen til ro på klitoris faktisk giver kvinden mulighed for at mærke mig og ikke mindst sig selv i mødet med mig, på samme måde som i selve elskoven (hvis den altså menes adskilt fra det orale), hvor netop langsomhed og bevidsthed (for mig i hvert fald) virker meget mere intenst og fantastisk, end blot at hamre igennem i håbet om en udtømning.

Det virker nogle gange som om, at sex i dag skal have et oplevelsesprædikat på sig på samme måde som den ’aktive ferie’, ’faldskærmsudspringet’ eller det ’at svømme med sultne hajer’, altså noget der skal præsteres, være spændende og noget som man kan skrive hjem om for på den måde at virke spændende og trendy og ikke give det indtryk at ’ferien’ blot var en tur til Harzen.

Hvis det at lægge min tunge helt stille på min kærestes klitoris og bare lade hende mærke sig selv i mødet med mig, imens jeg søger øjenkontakt og nærhed, kvalificerer mig til en bustur til Harzen, så vælger jeg til enhver tid den fremfor turen til Sunny Beach med buldrende diskoteker og enehed i mængden af oplevelsehungrende mennesker, der hverken ser mig eller giver sig tid til at mærke mig i deres ivrige søgen efter den næste oplevelse, det næste rush….